Vrchol domácí sezóny se odehrál v Kolíně za účasti dvou našich studentů. V kategorii muži elite startoval Matěj Prudek, který se rozhodl na poslední chvíli pro účast. Pro Matěje byl kolínský závod cyklokrosovou mistrovskou premiérou v jeho dosavadní velmi krátké cyklistické kariéře. Absolvoval závod z plného tréninku jako zpestření zimní přípravy. „Mates“ se nakonec místil na celkovém, skvělém 13. místě! Ovšem pokud bychom závod hodnotili jeho aktuální kategorií U23, kde je benjamínkem, obsadil by 3. příčku za cyklokrosaři, Adamem Ťoupalíkem a Štěpánem Schubertem.

Reprezentační trenér bajkerů, který má Matěje ve své skupině Viktor Zapletal k tomu dodal: „Vůbec jsme ten cyklokros netrénovali, jen jsem mu dal krosovku, ať si na tom jezdí jako na zimáku a trochu se učí techniku na úzkých gumách“ a dodává „ale Matěj je skutečně velmi talentovaný a doufám, že se jeho současná tréninková píle projeví v bikové sezóně. Každopádně předpokládám, že Matěj na podzim pár cyklokrosových závodů zase pojede a pokud nebude po bikové sezóně příliš unavený, tak možná i s krátkou, ale odpovídající cyklokrosovou přípravou a pak by jeho výsledky mohly být zajímavé i v této disciplíně.“

Druhým naším zástupcem byl teprve věkem kadet Vláďa Mikšaník, kterého si na tento závod vybral reprezentační trenér cyklokrosu Petr Dlask. Závodu se tak zúčastnili tři kadeti a sedm juniorů v rámci přípravy na mistrovství světa, které se jede poslední víkend v lednu v belgickém Zolderu. Bohužel se Vláďovi nedařilo a hned po startu byl jedním ze soupeřů zablokován tak, že se poroučel k zemi. I po tomto začátečním nezdaru pokračoval v závodě s plným nasazením a dokázal se nejenom dotáhnout na soupeře, ale začal také předjíždět. Když už měl pár soupeřů za sebou přišla znenadání silná křeč do lýtka pravé nohy,která Vláďovi udělala čáru přes rozpočet. Byla tak silná a dlouhá,že se nedalo pokračovat a Vláďa svůj závod nedojel. Snad to nebude nic vážnějšího a brzo zase Vláďu uvidíme ve formě.