Naši chlapci se v letošním ročníku středoškolské futsalové ligy probojovali do finále severomoravské divize, do kterého se postupně prokousali přes 3 předchozí kola. Už před samotným finále bylo jasné, že dosáhnout postupu do konferenčního finále mezi 4 nejlepší školy z východní části republiky nebude vůbec snadné. Nenahrál tomu ani fakt, že studenti hrající za Baník Ostrava byly na soustředění, a tak nelehký úkol zůstal na bedrech 7 statečných.

V 1. zápase nás čekal již tradiční soupeř letošní futsalové ligy z Karviné. V utkání naši chlapci dominovali, ale soupeř dokázal využít protiútoky, a proto držel vedení 2:0 ještě 8 minut před koncem. Studenti SG však našli dost síly na to, aby během závěrečných minut nepříznivý vývoj otočili ve svůj prospěch na 4:2, kdy rozhodující branku vstřelil brankář Baránek.

V 2. utkání na naše hochy čekal soupeř ze Šumperku, kterého známe z minulých ročníků. Soupeř se jevil hratelně a v 2. polovině zápasu kluci vedli již 3:1 a nic nenasvědčovalo dramatu. Bohužel se projevila únava, která na kluky padla. Soupeř ze Šumperku byl nemilosrdný a dokázal srovnat na 3:3. V poslední minutě však našel Filip Murín dost sil na to, aby propálil vše, co mu stálo v cestě, a nakonec urval vítězství v náš prospěch 4:3.

Před posledním zápasem s Olomoucí jsme věděli, že postup máme ve svých rukou, ale únava a kopance byly cítit. K postupu stačilo uhrát remízu. Celý zápas byl ve velmi svižném tempu. 5 minut před koncem jsme se ujali vedení 1:0, ale po souhře nešťastných náhod se podařilo Olomouci 3 minuty před koncem vyrovnat a začalo drama. Ovšem nasazení našich frajerů nedovolilo soupeři již skórovat a zápas skončil 1:1.

Obrovské díky klukům za bojovnost a výkon, který předvedli, a gratulace k postupu mezi 8 nejlepších škol letošního futsalového ročníku.